27-28 Haziran KPSS Sınavı Soruları ve Cevapları


Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, yaz dönemindeki Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) 27-28 Haziranda yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

KPSS Sınav tarihi olarak 27-28 Haziran 2009 kararlaştırıldı. Buradaki amaç bu yıl mezun olacak çocuklarımıza eğer başarılı olurlarsa kamuda çalışma imkanı verilmesidir. Ayrıca geçen yıl sınava girip de atanamayan ve puanını yükseltmek isteyen gençlerimiz için de bir fırsat olacak bu sınav. Geçtiğimiz günlerde açıkladım, 20 bin civarında bir memur kadrosu alınacak. Bunun dışında emniyet ve sağlık başta olmak üzere diğer teşkilatlarımıza da sözleşmeli personel alınması söz konusu. Bu yıl içinde 90-100 bin civarında hem sözleşmeli hem de değişik haklarla kamuya personel alımı yapılacak.

Benzer Yazılar

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to “27-28 Haziran KPSS Sınavı Soruları ve Cevapları”

  1. AyşenGül diyor ki:

    cografyadan 2
    anayasadan 3
    türkçeden 1
    matematik 13
    egitim bilimlerinden 16 soru zordu sallayan yadaa iki şıkka indiripte sallayan doru ve ya yanlış yaptı

  2. ahmet diyor ki:

    sorular gün geçtikçe zorlaşıyor ya kazananlar önceden belli. bu sınavlar formalite. ya da kendi ceplarıni doldurma hevesindeler

  3. ayşe uysal diyor ki:

    sorular oldukçazordu kopya olayı oduğuna göre güvenilirliği kalmadı sınavformalite zatn

Leave a Reply